În cadrul proiectului “Let’s Share & Care!”, primul centru de minerit urban din România, s-au strâns peste 26 tone de donații. 850 de copii și familiile acestora din 5 județe (Dâmbovița, Ialomița, Ilfov, Prahova și Călărași) au beneficiat de resursele colectate, care îi vor ajuta să-și continue studiile.
Școlile beneficiare au fost selectate și vor fi monitorizate cu ajutorul Teach for Romania, partener “Let`s Do It, Romania!” în acest demers.
65 de companii au contribuit cu donații pentru Centrul de Minerit Urban “Let’s Share & Care!”. În total s-au strâns 6 tone de haine, 500 de kg de încălțăminte, 2 tone de jucării și 500 kg de rechizite. De asemenea, companiile au contribuit și cu 17 tone de mobilier – 450 scaune și 400 de obiecte precum birouri, dulapuri sau casetiere. Donațiile au fost sortate în cadrul unor evenimente dedicate, cu ajutorul voluntarilor, iar o parte din mobilier a fost donat sau va fi recondiționat.
“Primele 4 editii ale proiectului au însemnat, pe lângă cantitățile mari de donații, multe provocări logistice și lecții învățate pe parcurs. Am fost și vom fi motivați în continuare de zâmbetele copiilor, așa că în 2018 continuăm cu mult entuziasm planurile de dezvoltare. “Let’s Share & Care!” este o soluție reală pentru oameni și companii de a salva resurse și a le folosi într-un mod sustenabil“, a declarat Marta Tanse – Manager Dezvoltare “Let`s Do It, Romania!”.
Pe întreg parcursul anului 2018, “Let’s Share & Care!” își propune să sprijine cu haine, încălțăminte, rechizite, jucării ș.a. un număr dublu – de peste 1700 de beneficiari din comunitățile dezavantajate. Începând cu ediția viitoare, va exista un algoritm prin care companiile vor putea calcula impactul pe care îl are cantitatea de donații strânsă asupra mediului (amprenta de carbon). De asemenea în cadrul proiectului va fi lansat și un business social pentru vânzarea produselor recondiționate.
“Let’s Share & Care!” își propune să susțină printr-un mecanism sustenabil copiii din comunitățile sărace, cu o rată mare a abandonului școlar, dar și combaterea risipei prin refolosirea resurselor din comunități dezvoltate. (A.D.).